You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
https://kiwi-app.nl/uploads/FRcet4CAGN.jpg

Relatiegeschenken: Een effectieve marketingtool

In de wereld van marketing draait alles om het opbouwen van sterke relaties met klanten en prospects. Een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken, is door het gebruik van relatiegeschenken. Deze kleine attenties kunnen een grote impact hebben op het versterken van de banden met klanten, het vergroten van merkbekendheid en het stimuleren van herhaalaankopen.

Het belang van relatiegeschenken in marketing

Relatiegeschenken bieden een unieke kans om op een persoonlijke en tastbare manier verbinding te maken met klanten. Door het geven van een attentie laat een bedrijf zien dat het om zijn klanten geeft en hun waarde erkent. Dit kan leiden tot een verhoogde loyaliteit en positieve associaties met het merk. Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de mensen eerder geneigd is om zaken te doen met een bedrijf wanneer ze een promotiepen ontvangen.

Bovendien fungeren relatiegeschenken als een subtiele vorm van reclame, waarbij het logo of de boodschap van het bedrijf continu onder de aandacht wordt gebracht van de ontvanger en anderen in hun omgeving. Hierdoor wordt de zichtbaarheid van het merk vergroot en kan het bedrijf een blijvende indruk achterlaten bij een breder publiek. Onderzoek toont aan dat maar liefst 85 procent van de ontvangers van een relatiegeschenk zich het merk of het bedrijf later nog kan herinneren, terwijl dat voor bedrijven die alleen investeren in advertenties en reclame via andere media een stuk lager ligt. Daarnaast denken de consumenten ook positiever over bedrijven waar zij een relatiegeschenk van hebben ontvangen. Ze zijn maar liefst 2,5x meer geneigd een positieve mening te hebben in vergelijking met online advertenties.

Nieuwe relaties

Het geven van relatiegeschenken is niet alleen een manier om bestaande klantrelaties te versterken, maar ook om nieuwe relaties op te bouwen. Door potentiële klanten te verrassen met een attentie, kan een bedrijf zich positief onderscheiden van de concurrentie en een blijvende indruk achterlaten. Dit kan leiden tot het aantrekken van nieuwe klanten en het vergroten van het marktaandeel.

Hoe Stegman kan helpen

Bij Stegman begrijpen we het belang van relatiegeschenken in de marketingstrategie van een bedrijf. Daarom bieden we een breed scala aan hoogwaardige relatiegeschenken die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van onze klanten. Van gepersonaliseerde kantoorartikelen tot luxe cadeausets, we hebben alles wat nodig is om indruk te maken op uw klanten en prospects. Laat Stegman u helpen bij het creëren van gepersonaliseerde relatiegeschenken die uw merk versterken en uw marketingdoelen ondersteunen.

Bekijk ons assortiment op stegmanrelatiegeschenken.nl of neem vrijblijvend contact met ons op, onze experts helpen je graag verder!