You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
https://kiwi-app.nl/uploads/iC8ItyMJwB.jpg

Geef jij je personeel genoeg complimenten?

Geef jij je personeel genoeg complimenten?

Waardering motiveert medewerkers en verhoogt hun betrokkenheid. Geef jij je medewerkers regelmatig een complimentje? Hier zijn vijf tips om je personeel extra te motiveren met een schouderklopje.

Wat is het nut van een compliment?

Werkgevers onderschatten het belang van een compliment. Af en toe een schouderklopje geeft je medewerker het gevoel dat hij gezien, begrepen en erkend wordt. Dit is vooral cruciaal voor werknemers die thuiswerken. Op deze manier laat je zien dat je hun werk waardeert en belangrijk vindt. Door hier aandacht aan te besteden, kun je medewerkers motiveren en waarderen.

 Hier zijn 5 tips om een schouderklopje te geven en je teamleden in het zonnetje te zetten:

1. Gebruik complimenten kaartjes
Deze kaartjes zijn een originele manier om een persoonlijk compliment te geven. Je kunt de doosjes ook inzetten om je medewerkers op een speelse manier aan te moedigen elkaar complimenten te geven.

Er is een gevarieerd aanbod aan kant-en-klare doosjes met complimentenkaartjes in verschillende stijlen. Ook kun je dit zelf maken natuurlijk, dit maakt het nog persoonlijker.

2. Regel een traktatie
Laat je compliment vergezeld gaan aan een traktatie. Waarom zou je dit doen?
Het is extra feestelijk als alle collega’s hiervan kunnen meegenieten. Haal een taart, organiseer een gezellige lunch of ga aan het eind van de dag samen borrelen. Samen vieren verdubbelt de vreugde en versterkt het teamgevoel.

3. Verleen een privilege
Je kunt je personeel op een originele manier in het zonnetje zetten door hem of haar een tijdelijk privilege te geven. Denk bijvoorbeeld aan een gereserveerde parkeerplaats vlak bij de ingang voor de 'topper van de maand'. Wees creatief en bedenk een privilege dat bij jouw bedrijf past en wat bij je personeel aansluit.

4. Geef een beloning
Regelmatig complimenteren motiveert meer dan een financiële beloning. Wil je toch een financiële beloning geven, overweeg dan iets originelers dan een geldbedrag. Besteed persoonlijke aandacht aan de beloning.

Kies een cadeau dat bij de ontvanger past: denk bijvoorbeeld aan een mooi pakket van Stegman. Zo verras je je personeel met een origineel cadeau, waar voor elk wat wils bij zit. Alles is mogelijk en zo kan je zorgen voor een pakket met een persoonlijke touch.

5. Activeer een cadeaushop
Wil je je personeel liever zelf een cadeau laten kiezen. Wij stellen je graag ons online keuzeconcept PersoonlijkeNoot voor. Via dit keuzeconcept kunnen medewerkers hier zelf cadeaus uitkiezen die jij voor hen beschikbaar stelt. Leuk voor je personeel en gemakkelijk voor jou, want je hoeft niet zelf op pad en geeft altijd iets dat in de smaak valt.

Met een compliment haal je dus het positieve in je personeel naar boven en zo kom je samen tot betere prestaties. Ook spreek je zo waardering uit voor een persoonlijke eigenschap, idee of inspanning van je medewerker. Dit is belangrijk voor iedereen! Zet daarom iedere medewerker in het zonnetje met deze bovenstaande tips. ☀️

Benieuwd wat wij voor jouw en je personeel kunnen bieden? Neem een kijkje op stegman.nl en kom meer te weten over onze pakketten en ons keuzeconcept PersoonlijkeNoot.