You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
https://kiwi-app.nl/uploads/B7cva2GCWb.jpg

Feiten & fabels over thuiswerken

Na de komst van de pandemie is thuiswerken niet langer een uitzondering maar eerder de norm geworden. In het kader van de Dag van de Thuiswerker op 16 maart werpen we een blik op enkele feiten en fabels die circuleren rondom deze nieuwe manier van werken.

01 | Thuiswerkers zijn overwegend tevreden

Feit: Gemiddeld geven thuiswerkers hun ervaring een positieve beoordeling van 8,0. Deze tevredenheid uit zich in meer werkplezier en een verminderde neiging om de baan op te zeggen. Hoewel sommigen het kantoorcultuuraanbod missen, blijkt uit onderzoek dat de betrokkenheid van werknemers juist kan toenemen bij werken op afstand. Zo voelde 68% van de ondervraagden zich meer betrokken bij de organisatie wanneer ze de optie hadden om thuis te werken. 

02 | Werken op afstand maakt werk minder persoonlijk

Fabel: De zorg over verminderd persoonlijk contact is ongegrond. Door kantoorgewoonten te vertalen naar de virtuele wereld kan de werkomgeving net zo persoonlijk blijven. Regelmatige vergaderingen, zowel formeel als informeel, bevorderen de dynamiek en versterkt het gemeenschapsgevoel.

03 | Stijgende productiviteit en hogere prestaties

Feit: Onderzoek ontkracht de mythe van verminderde productiviteit bij thuiswerken. Twee tot drie dagen thuiswerken per week kan zelfs leiden tot een prestatieverbetering van bijna twintig procent. Thuiswerken stimuleert autonomie en vertrouwen, waardoor medewerkers hun doelen effectiever kunnen bereiken dan op kantoor.

04 | Verslechterde communicatie in teams

Fabel: Moderne tools zoals Slack, Skype en Microsoft Teams maken real-time communicatie eenvoudiger dan ooit. Hoewel face-to-face interactie minder voorkomt, hebben virtuele vergaderingen de efficiëntie vergroot. Asynchrone communicatie, zoals e-mail, draagt bij aan doordachte interacties en verbeterd leiderschap.

05 | Thuiswerkers willen niet terug naar kantoor

Fabel: Drie op de vier thuiswerkers zijn tevreden met hun leven. Uit onderzoek blijkt echter dat de meeste thuiswerkers een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor wenselijk vinden.

06 | Thuiswerken is maatschappelijk verantwoord

Feit: Onderzoek in Spanje suggereert dat hybride werken niet alleen de werk-privébalans verbetert, maar ook de levenskwaliteit, woon-werkverkeer, tijdsbesparing en daarmee de vermindering van geluidsoverlast en CO2-uitstoot. Benadruk deze positieve aspecten en toon maatschappelijke betrokkenheid met doordachte thuiswerkgeschenken van Stegman.

Stegman biedt een breed scala aan thuiswerkgeschenken aan, die perfect zijn om jouw thuiswerkers te bedanken voor hun inzet. Onze geschenken zijn persoonlijk, praktisch en ze zijn ontworpen om de thuiswerkervaring te verbeteren. Verras jouw thuiswerkers op 16 maart met een leuk geschenk als blijk van waardering.